Salvamarii au intrat in greva pentru ca nu au fost platiti. Ce spune presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism despre situatie?

In total, pe litoral exista 48 de posturi de salvare, dintre care 23 in Constanta si Mamaia, 13 in Mangalia (aici fiind incluse cele din statiunile cuprinse intre Olimp si Saturn) si 12 in Eforie, potrivit datelor furnizate gandul de catre Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT). Salvamarii ar trebui sa fie platiti de catre Consiliul Judetean.

In prezent, nu exista o autoritate publica centrala, desemnata prin lege, din bugetul careia sa se faca trasmiterea fondurilor pentru plata salvamarilor catre autoritatile administratiei publice locale.
Din acest motiv "niciuna din aceste autoritati nu si-a prevazut in bugetele proprii sumele necesare organizarii si asigurarii serviciilor publice de salvamar si a posturilor de prim ajutor pe plajele turistice ale Marii Negre", au explicat reprezentantii ANT pentru gandul.info.

Salvamarii din sudul litoralului romanesc au intrat in greva japoneza pentru ca nu si-au primit salariile in ultimele doua luni. Intr-o situatie similara se afla si cei care supravegheaza turistii din statiunile aflate in nordul litoralului Marii Negre.

In lipsa de sprijin financiar din partea autoritatilor locale, presedintele ANT, Razvan Filipescu, sustine ca a cerut Guvernului alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara pentru cheltuielile necesare functionarii serviciilor de salvare si a posturilor de prin ajutor de pe litoral.

"Actul normativ propune alocarea din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2013 a sumei de 4 milioane de lei pentru finantarea serviciilor publice de salvare acvatica - salvamar si a posturilor de prim ajutor de catre autoritatile administratiei publice locale din Judetul Constanta",
a declarat Filipescu.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.