Social 23 Iulie 2013 10:03
Politistii fac, marti, 14 perchezitii in penitenciarele Galati, Iasi, Craiova, Tulcea, Margineni-Giurgiu si la 42 de adrese din Bucuresti si 11 judete, la persoane suspectate de inselaciuni telefonice prin metoda "accidentul".

Perchezitiile din cele cinci unitati de detentie vizeaza 14 persoane incarcerate, dintre care opt din Penitenciarul Galati, cate doua din penitenciarele Iasi si Tulcea si cate una din penitenciarele Craiova si Margineni-Giurgiu, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Alte 42 de perchezitii au loc simultan la locuintele unor suspecti, dintre care cate zece in judetele Braila si Calarasi, sase in Galati, cate trei in Bucuresti, Ilfov si Suceava, doua in Buzau si cate una in Ialomita, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara si Iasi.

Persoanele depistate urmeaza sa fie duse pentru audieri la sediul Politiei Capitalei. Perchezitiile se desfasoara in 78 de dosare penale privind inselaciuni telefonice prin metoda "accidentul", inregistrate la Serviciul de Investigatii Criminale din Politia Capitalei si la politiile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6, scrie MEDIAFAX.

"In fapt, suspectii ar fi contactat prin telefon partile vatamate carora le aduceau la cunostinta implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate intr-un accident soldat cu victime omenesti si pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesara trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocati sau rude ale victimelor", a precizat Politia Romana.

La perchezitii participa 51 de echipe, formate din peste 500 de politisti din structurile de investigatii criminale si de interventie, sprijinite de SIIAS. Actiunea se desfasoara sub supravegherea procurorilor de caz, fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.