Social 22 Iulie 2013 10:22
Barbatul cazut intr-o rapa in Muntii Tarcu, din judetul Caras-Severin, a fost adus, duminica dupa-amiaza, la Spitalul Judetean din Timisoara, unde este supus unor investigatii medicale, potrivit medicilor el fiind in coma de gradul IV.

Seful Salvamont Caras-Severin, Valentin Balaban, a declarat pentru MEDIAFAX ca barbatul cazut intr-o rapa in Muntii Tarcu este student la Facultatea de Biologie din Cluj-Napoca si are 21 de ani.

Potrivit sursei citate, acesta se afla in Muntii Tarcu impreuna cu alti doi colegi si culegea plante medicinale pentru un studiu in cadrul proiectului "Natura 2000". La un moment dat, tanarul a incercat sa se catere pe o stanca pentru a ajunge la un coleg de-al sau, insa s-a prabusit in gol.

"Estimam ca a cazut aproximativ zece metri pe verticala, apoi alti zece metri aproximativ, s-a rostogolit pe panta in jos", a declarat Valentin Balaban.

Conform sursei citate, ambulanta nu a putut interveni in acea zona, iar salvamontistii au putut urca doar pe jos si cu ATV-ul.

"Elicopterul SMURD a aterizat la baza muntelui, iar noi am intervenit pentru coborarea tanarului de pe munte si urcarea lui in elicopter", a mai declarat Balaban.

Seful Salvamont Caras-Severin a mai precizat ca, in urma caderii, tanarul a intrat in coma de gradul IV, iar medicii de pe elicopterul SMURD l-au intubat imediat, apoi l-au transportat la Spitalul Judetean Timisoara, intreaga operatiune de salvare durand aproximativ trei ore.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judetean Timisoara, imediat dupa ce a ajuns la unitatea medicala, tanarul a fost preluat pentru investigatii medicale si stabilirea unui diagnostic.

Un barbat care parcurgea un traseu pentru a culege plante medicinale in Muntii Tarcu, din judetul Caras-Severin, a cazut, duminica, intr-o rapa, la fata locului intervenind salvamontistii si fiind chemat un elicopter SMURD pentru transportarea ranitului la Spitalul Judetean din Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.