Bugetul Capitalei a pierdut in ultimii patru ani peste 20 milioane de euro pentru ca operatorii telecom nu au platit chirie pentru utilizarea stalpilor ca suport de retele de telecomunicatii, a declarat directorul general al Netcity Telecom, Adrian Florea.

"In urma cu aproape o saptamana (marti, 16 iulie - n.r.), ANISP a estimat ca operatorii telecom din Capitala au pierdut peste 10 milioane de euro din cauza tarifelor mari pe care le-a practicat Netcity Telecom pentru utilizarea de catre acestia a retelei de fibra optica a Capitalei. In opinia noastra, modelele de business ale acestor operatori au presupus, si presupun in continuare, folosirea gratuita a stalpilor din Bucuresti (RATB, Luxten, Electrica, etc.). Calculele noastre, in baza datelor declarate anterior de PMB, la nivelul anului 2008, arata ca numai taxele pentru autorizarea instalarii cablurilor de telecom pe stalpi depasesc 3,5 milioane de euro. Daca extrapolam datele la situatia prezenta, credem ca cifra reala este cel putin dubla, adica 7 miloane de euro", a spus Florea pentru MEDIAFAX.

In plus, a adaugat seful Netcity Telecom, operatorul retelei metropolitane subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, Primaria trebuia sa incaseze anual circa 5 milioane de euro din chiria pe care operatorii telecom ar fi trebuit sa o plateasca pentru utilizarea stalpilor pe care sunt amplasate retelele existente.

"De la aparitia hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti 251/2008, care interzice amplasarea de noi cabluri aeriene, bugetul Primariei Municipiului Bucuresti a pierdut peste 20 milioane de euro prin neplata acestei chirii, conform calculelor noastre", a mai spus Florea.

El a adaugat ca miza desfiintarii proiectului Netcity creste in fiecare zi pentru ca majoritatea operatorilor telecom se pot eschiva astfel de la plata taxelor de autorizare pentru instalarea cablurilor de telecomunicații pe stalpi si a chiriilor de utilizare a infrastructurii publice.

Presedintele Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor, Mihai Batraneanu, a declarat, in 16 iulie, ca operatorii telecom din Capitala au pierdut in ultimii trei ani peste 10 milioane de euro din cauza tarifelor mari pe care le-a practicat Netcity Telecom pentru accesul acestora la reteaua metropolitana de fibra optica.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.