Omar Hayssam este vizat si intr-un dosar de la DNA, privind privatizarea IPRS Baneasa, cauza vizand depunerea mai multor inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a firmei reprezentate de sirian, pentru a putea participa la procedura.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, vineri, intr-un raspuns trimis la solicitarea agentiei MEDIAFAX, ca in cadrul procedurii de privatizare a fostei Intreprinderi de Piese Radio si Semiconductor Baneasa au fost depuse mai multe inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Baneasa.

"Avand in vedere stadiul anchetei, in acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public", a precizat DNA.

IPRS Baneasa a fost infiintata in 1962. In septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 actiuni al intreprinderii a fost cumparat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlata de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Baneasa si-a incetat activitatea.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat in alte doua dosare, pentru fuga din Romania si pentru delapidare. In cele cinci dosare anchetele au fost facute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.