Un numar de 16 candidati au fost eliminati, joi, din examenul de definitivat in invatamant, iar 684 s-au retras din motive personale sau medicale, dintr-un total de 7.400 care s-au prezentat, joi, la proba scrisa, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Din cei 7.889 de candidati admisi pentru proba scrisa a examenului de definitivat, la aceasta s-au prezentat, joi, 7.400, respectiv 93,7%,

Din totalul candidatilor prezenti, 684 s-au retras, fie din motive personale (657), fie din motive medicale (27), iar alti 16 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda, potrivit MEN.

Candidatii eliminati au pierdut dreptul de inscriere la examenul national de definitivare in invatamant pentru sesiunea urmatoare, spun reprezentantii ministerului.

Lucrarile scrise vor fi corectate in sase centre de evaluare, constituite la nivel national, rezultatele vor fi afisate in 23 iulie.

In 23 si 24 iulie, candidatii vor putea depune contestatii la centrele de examen, solutionarea acestora urmand sa fie facuta in intervalul 25 - 26 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate in 27 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.