Directorul Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Petre Dragoescu, a demisionat, vineri, din functie, dupa ce Guvernul a decis ca societatea sa treaca, de saptamana viitoare, in subordinea Ministerului Energiei, ea urmand sa fie condusa de un reprezentant PSD.

Petre Dragoescu a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a demisionat din functia de director al SNIMVJ pentru a "detensiona situatia" din Valea Jiului, dupa ce aproximativ o mie de mineri de la trei unitati miniere ale societatii - Paroseni, Uricani si Petrila - s-au blocat in subteran in semn de protest fata de faptul ca reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu cumpara carbunele pe care acestia il extrag.

"La nivel de ministere (Ministerul Economiei si Ministerul Energiei - n.r.) s-a convenit ca ambele societati din Valea Jiului (Societatea Nationala a Huilei si SNIMVJ - n.r.) sa fie subordonate aceluiasi minister, respectiv Ministerul Energiei. In aceste conditii, pentru a detensiona situatia din Valea Jiului si pentru a rezolva imediat problema minerilor care sunt in subteran, am considerat ca trebuie sa-mi dau demisia, fiindca aceasta demisie este in folosul minerilor", a spus Dragoescu.

Potrivit sursei citate, saptamana viitoare, Guvernul va rezolva trecerea SNIMVJ in subordinea Ministerului Energiei, structura condusa de social-democrati. Dragoescu, care este membru PNL, a precizat ca SNIMVJ va fi condusa de un reprezentant al PSD (Aurel Anghel, directorul Minei Paroseni - n.r.).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.