Social 14 Iulie 2013 12:15
Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de inchisoare in regim deschis, putand astfel sa iasa la munca din penitenciar, intre anumite ore, a decis, definitiv, Judecatoria Sectorului 5.

Instnata Judecatoriei Sectorului 5 a admis, joi, cererea fostului ministru al Apararii Victor Babiuc de executare in regim deschis a pedepsei de doi ani de inchisoare, primita in dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali si MApN.

Potrivit MEDIAFAX, Victor Babiuc a contestat la Judecatoria Sctorului 5 decizia judecatorului delegat pentru executarea pedepselor, instanta admitandu-i plangerea.

Decizia este definitiva, astfel ca Victor Babiuc va putea iesi zilnic din penitenciar, intre anumite ore, pentru a merge la munca.

Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, regimul deschis se aplica persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de cel mult un an.

Persoanele condamnate care executa pedeapsa in acest regim sunt cazata in comun, se pot deplasa neinsotite in interiorul penitenciarului, pot presta munca si pot desfasura activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in afara unitatii de detentie, fara supraveghere.

Potrivit Codului Penal, condamnatii barbati trecuti de varsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc (75 de ani) va putea cere eliberarea conditionata dupa opt luni de inchisoare.

Un alt complet de la Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti, cererile de executare a pedepselor in regim deschis formulate de Gigi Becali si Dumitru Ciofllina, condamnati in acelasi dosar cu Babiuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.