Un suporter al echipei Petrolul Ploiesti a decedat, miercuri dupa-amiaza, dupa ce a cazut din trenul care transporta spre Bucuresti galeria formatiei prahovene, pentru meciul din Supercupa Romaniei contra Stelei Bucuresti, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politie.

Accidentul s-a produs in zona localitatii Crivina din judetul Prahova, potrivit surselor citate. Conform directorului medical al Serviciului de Ambulanta Prahova, Madalin Ipatie, barbatul a murit din cauza unui traumatism craniocerebral deschis.

El a precizat ca victima avea 25 de ani si a cazut din tren intr-o zona greu accesibila, fiind nevoie ca echipajul medical de la SAJ Prahova sa intervina cu o masina de teren a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
La locul accidentului se fac cercetari de catre echipe de criminalisti de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Prahova.

Purtatorul de cuvant al Clubului Petrolul Ploiesti, Ionut Pana, a spus ca garnitura feroviara respectiva este inchiriata de Asociatia Lupii Galbeni, care este asociatia suporterilor echipei de fotbal. Potrivit acestuia, clubul nu are nicio implicare privind acest transport.

In trenul respectiv se aflau aproximativ o mie de supoteri, dar si politisti de Transporturi Feroviare.

Conform martorilor, trenul din care a cazut suporterul echipei Petrolul era supraaglomerat. Peste 3.000 de oameni au fost inghesuiti in patru vagoane care aveau doar 900 de locuri. Tragedia ar fi fost provocata de caldura sufocanta din trenul ticsit de oameni, care i-a determinat pe calatori sa deschida usile, scrie ziarulring.ro.

“Normal ca a cazut un om din tren, pentru ca in dreptul usii stateau 20-30 de persoane. Fiecare suporter a platit 16 de lei deplasarea dus intors de la Ploiesti la Bucuresti si ar fi trebuit sa ne asigure locuri, nu la usa. (...) In tot trenul au fost doar 20 de jandarmi si politisti, deci nu a stat la fiecare usa cate un jandarm”, a declarat Marius Samareanu, suporter Petrolul.

Steaua a castigat Supercupa Romaniei dupa 3-0 cu Petrolul

Citeste si:
Ministrul Sănătății: Cei din generația mea mergeau la mare cu...
Ministrul Sănătății: Cei din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.