Stapanii cainilor din Capitala au sase luni la dispozitie sa isi declare patrupedele, altfel risca o amenda de pana la 3.000 de lei.

Conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 145/2013, persoanele fizice si juridice, institutiile si ONG-urile care detin caini pe raza Municipiului Bucuresti sunt obligati sa-i inregistreze la ASPA.

Razvan Bancescu, coordonatorul de proiect, a declarat, pentru adevarul.ro, ca stapanii animalelor au la dispozitie sase luni pentru a-si inregistra patrupedele. Dupa ce acest termen va expira, cei care nu au respectat hotararea de consiliu vor fi sanctionati cu o amenda in valoare de 3.000 de lei.

"Sper sa nu primeasca nimeni amenda si sper ca oamenii sa inteleaga ca este necesara inregistrarea",
a precizat Bancescu. Prima amenda va putea fi data abia in prima luna a anului viitor, in 2014, atunci cand termenul de sase luni va expira.

Inregistrarea se face prin completarea unui formular cu datele animalului (culoare, varsta, talie si rasa) si cu datele proprietarului (cartea de identitate si adresa). Cei care urmeaza sa-si inregistreze animalele trebuie sa trimita formularul completat impreuna cu o copie de pe cardul de identitate la ASPA.

Acestia pot folosi una dintre urmatoarele metode de trimitere: prin posta, la adresa de corespondenta Calea Vacaresti numarul 179, Sector 3, Bucuresti, CP 030617, pe fax la numarul 031 814 9334 sau prin e-mail, la adresa inregistrare@aspa.ro.

Tot prin hotararea de consiliu se specifica faptul ca patrupedele cu varsta de peste sase luni vor trebui sterilizate, exceptie facand cainii utilitari si cei de monta. De asemenea, stapanii care nu vor sa-si castreze cainii vor trebui sa scoata din buzunar 150 de lei anual, bani inclusi in taxele si impozitele locale platite de stapanii animalelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.