Politistii de frontiera constanțeni au prins doi irakieni si un bulgar care intrasera ilegal in Romania, pe jos, in zona Negru Voda, unde au mai fost retinuti un cetatean turc si unul bulgar care intentionau sa ii transporte pe irakieni, cu o masina, intr-o tara din spatiul Schengen.

Potrivit unui comunicat de duminica al Garzii de Coasta, politistii de frontiera de la Negru Voda au observat, in noaptea de joi spre vineri, prin sistemul optronic de supravegherue, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre Bulgaria, dupa ce trecusera granița fraudulos. Cele trei persoane, doi barbati si o femeie, au fost interceptate si retinute la aproximativ 300 de metri de linia de frontiera, scrie MEDIAFAX.

In aceeasi zi, un velier fara pavilion, cu care zeci de sirieni incercau sa ajunga in spatiul Schengen, a fost capturat de politistii de frontiera din Constanta duminica dimineata.

Autoritatile au intrat in alerta in momentul in care cei de pe nava nu s-au prezentat, nava neavand pavilion. Astfel, 34 de sirieni si doi turci, folositi drept calauze, au fost retinuti, relateaza rtv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.