Presa a descoperit trei cazuri noi de coruptie in educatie, ce ar fi avut loc in timpul examenelor de capacitate si bacalaureat.

Doua dintre aceste cazuri au avut loc in Capitala, iar al treilea, descoperit joi seara, ne-a purtat la Sibiu.

Directoarea Scolii Gimnaziale nr. 115 din Capitala a fost demisa, dupa ce corpul de control al Inspectoratului Scolar a descoperit neconcordante intre notele puse pe lucrari la Evaluarea nationala si cele afisate la unitatile de invatamant in 18 cazuri, relateaza MEDIAFAX.

Dintre cele 18 lucrari, in opt cazuri nota afisata era mai mica decat cea de pe teza, iar in 10 cazuri nota afisata era mai mare decat cea de pe teza. Unul dintre candidati a avut notele marite la ambele probe, respectiv limba si literatura romana si matematica.

Diferente foarte mari intre nota de pe lucrare si cea afisata la unitatile de invatamant au fost depistate, intial, la cinci dintre lucrari, din lotul celor 18, in urma contestatiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat si au declansat procedura de verificare a tuturor lucrarilor evaluate la centrul de la Scoala Generala nr. 115.

Intr-un alt caz bucurestean, de data aceasta legat de bacalaureat, o eleva a reclamat ca a fost exclusa nedrept din examenul de bacalaureat, verificarile vizand si suspiciuni potrivit carora unii elevi ar fi dat mita.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au declarat joi, ca o eleva a depus, miercuri, o plangere la sediul institutiei, in care a reclamat faptul ca ar fi fost data afara pe nedrept din examenul de bacalaureat pe care il sustinea la Liceul Tehnologic "Dimtrie Gusti".

ISMB a inceput o ancheta la Liceul "Dimitrie Gusti", in urma sesizarii facute de eleva, precizand ca in plangerea depusa de catre eleva nu exista nicio referire privind o eventuala mita data de elevi care sustin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Gusti", aceasta reclamand doar ca a fost data afara din examen pe nedrept, scrie gandul.info.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

In al treilea caz, de data asta vizand un liceu din Sibiu, un inspector scolar care ar fi fost presedinte al comisiei de bacalaureat din centrul zonal de evaluare a cerut spaga in valoare de 2.200 de lei pentru o nota de trecere la proba de romana.

De asermenea, s-a inceput urmarirea penala fata de un functionar de la colegiul tehnic Independenta Sibiu si fata de un elev acuzat de cumparare de influenta, relateaza Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.