Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat marti intr-o conferinta de presa ca nu exista indicii, deocamdata, ca lucrarile la proba scrisa de limba si literatura romana la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" ar fi fost viciate, prin urmare examenul la aceasta proba nu va fi anulat.

"Ieri au fost enuntate o serie de ipoteze destul de delicate. Nu exista niciun indiciu ca proba de ieri sa fie anulata. Proba s-a desfasurat in foarte bune conditii in marea majoritate a centrelor. Un singur centru, si anume cel de la Bolintineanu, a avut probleme.

Din discutia cu Procuratura nu exista indicii, deocamdata, ca aceste lucrari ar fi fost viciate, lucrarile nici nu au fost ridicate, sunt in faza procedurala de verificare. Parchetul o sa ne comunice astazi dupa-amiaza mai multe informatii. In functie de informatiile pe care le avem, vom decide daca maine (miercuri) vor intra toti la proba de istorie sau matematica", a declarat ministrul Educatiei.

Pricopie a spus ca la examenul de luni au fost probleme si in alte centre si ca din pacate mesajul Ministerului Educatiei, inainte de probele scrise, nu s-a facut inteles.

"Inaintea probei de luni a fost videoconferinta, iar mesajul Ministerului a fost foarte clar: toleranta zero la coruptie si frauda. Am spus explicit ca as vrea sa avem un examen de bacalaureat fara procuratura la usa scolii. Din pacate nu s-a inteles acest mesaj si astfel organele statului au intervenit.

La nivel national au fost si alte probleme semnalate. Am avut situatii cu elevi eliminati din examen la Constanta, Bucuresti si Dolj. In total, la nivel national, am avut 93 de elevi eliminati. Speram sa nu avem surprize si la alte centre din tara. Ce s-a intamplat la Bolintineanu va fi un semnal de alarma foarte clar pentru cei care vor gandi sa faca acelasi lucru", a declarat ministrul Educatiei.

Ce s-a intamplat la liceul Bolintineanu? 20% din elevi au dat spaga


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.