Social 2 Iulie 2013 11:30
Un roman a fost ranit si un altul este dat disparut intr-un atac care a avut loc marti la Kabul, in Afganistan, a anuntat Ministerul roman de Externe, intr-un comunicat.

[UPDATE] Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ca cetateanul roman care fusese dat disparut in urma atacului din Afganistan a decedat.

"Referitor la situatia celor doi cetateni romani, victime ale atentatului care a avut loc in aceasta dimineata la Kabul, Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in urma finalizarii procedurilor specifice, misiunea diplomatica a Romaniei la Kabul a confirmat oficial decesul cetateanului roman, dat disparut in urma atentatului", precizeaza un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Pe de alta parte, cel de-al doilea cetatean roman este ranit si se afla, in continuare, sub ingrijire medicala, starea de sanatate fiind stabila, precizeaza MAE.

De asemenea, MAE a comunicat informatiile, atat cu privire la cetateanul roman decedat, cat si cu privire la cel ranit, catre autoritatile romane competente, in vederea contactarii si informarii familiilor acestora.

Misiunea diplomatica a Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile locale si aliate, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in baza competentelor legale, se mai arata in comunicatul MAE.


Cei doi cetateni romani fac parte din personalul civil si sunt angajati pe baza de contract la o firma internationala ce deserveste o baza logistica din capitala afgana.

Potrivit MEDIAFAX, din informatiile inca neconfirmate oficial, rezulta ca unul dintre cetatenii romani a fost ranit si se afla acum sub ingrijire medicala, iar cel de-al doilea este dat disparut.

Atacul, care a avut loc in jurul orei locale 04.30 (03.00 ora Romaniei), "a fost comis impotriva unei companii de transport logistic ce lucra cu fortele internationale", a explicat Mohammad Daud Amin, seful adjunct al politiei din Kabul.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

Potrivit primelor constatari, un camion plin cu explozibil a explodat in fata unei intrari a complexului industrial, creand un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior intre garzi si doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat seful politiei.

Un fum gros se ridica deasupra zonei vizate de atac, care a distrus complet o parte din intrarea in cladire, a constat un fotograf al AFP. Un batran ranit si cu fata plina de sange purta un pansament in jurul capului.

Misiunea diplomatica a Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in baza competentelor legale, precizeaza MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.