Social 1 Iulie 2013 11:48
Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, si-a exprimat, pe blogul personal, retineri cu privire la rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala.

"Toti elevii care au luat note mari si profesorii lor trebuie felicitati. Daca rezultatele reflecta realitatea, atunci inseamna ca avem un salt spectaculos al rezultatelor. Ceea ce ar fi foarte bine. Daca subiectele au fost manipulate astfel incat procentajele de reusita sa fie artificial de mari, atunci ne aflam in fata unei fraude institutionale comandata politic", spune consilierul prezdential pe educatie.

Promovabilitate de 77,16% la evaluarea nationala

In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca discutiile declansate in spatiul public de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, cu privire la gradul de promovabilitate la examenul de Evaluare Nationala denota "rea-credinta fara limite si dorinta de a manipula opinia publica".

"Pur si simplu, fostul ministru al Educatiei pare furios ca nu sunt mai multi copii picati la acest Examen. Ma intreb daca in perioada de mandat a domnului Funeriu nu se cerea cumva intentionat sa fie facute subiecte foarte grele, pentru a pica cat mai multi elevi, asa cum s-a intamplat la examenele de Bacalaureat", a afirmat Catalin Ivan.

Mai mult, Ivan spune ca anul acesta a fost un examen corect, cu reguli stricte. Acesta a amintit de prezența camerelor de luat vederi in salile de clasa, dar nu a facut niciun comentariu pe seama gradului de dificultate al subiectelor.

Ministerul Educatiei a oferit propria sa replica, prin intermediul site-ului institutiei:

"Ministerul Educatiei Nationale isi exprima dezacordul fata de incercarea de a politiza discutiile pe marginea rezultatelor obtinute de elevi la examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013. Argumentele corecte si coerente nu pot fi construite decat pe baza unei analize obiective a datelor, cumulate cu cercetarea specialistilor in domeniul stiintelor educatiei. Orice alta discutie, care vizeaza exclusiv castigul de capital politic, aduce deservicii interesului elevilor si sistemului de invatamant romanesc, in general, care se afla intr-un proces de recastigare a prestigiului", se arata intr-un comunicat al ministerului, publicat pe Internet.

Citeste si:
Rezultate BAC 2023. Au fost publicate notele la Bacalaureat 2023 pe...
Rezultate BAC 2023. Au fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.