Peste 400 de turisti vor ajunge, luni dimineata, la Constanta, la bordul navei de croaziera Silver Spirit, in cele 13 ore petrecute pe pamant romanesc acestia urmand sa viziteze, printre altele, Delta Dunarii, cetatea Histria sau Capitala.

Silver Spirit este cel mai nou vas de croaziera al companiei italiene Silversea Cruises, avand o capacitate de 540 de pasageri si fiind deservita de un echipaj format din 346 de persoane. Nava are 11 punti, pe care se afla mai multe restaurante si baruri, un club privat, o zona de SPA de peste opt mii de metri patrati, o piscina interioara si patru piscine exterioare.

Vasul si-a inceput traseul de croaziere de anul acesta in Caraibe, Canalul Panama, Mexic, Polinezia Franceza, Kiribati si Hawai, a continuat cu Marea Mediterana - insulele grecesti, Atena, Istanbul, iar apoi porturile din zona Marii Negre - Yalta, Sevastopol, Odessa, Constanta si Nesebar.

Vasul va ajunge in terminalul de croaziere din Portul Constanta luni dimineata, la ora 08.00, plecarea fiind programata pentru aceeasi zi, la ora 21.00. In acest interval, cei peste 400 de turisti aflati la bordul navei Silver Spirit vor putea merge, la alegere, in croaziera in Delta Dunarii, ori pe insula Ovidiu de pe lacul Siutghiol, in excursie la cetatea Histria sau in Bucuresti, vor putea vizita Herghelia Mangalia sau vor putea face turul orasului Constanta, cu vizitarea principalelor atractii si shopping, scrie MEDIAFAX.

"Turismul de croaziera s-a dezvoltat semnificativ in ultimii doi ani, fiind o nisa cu un potential foarte important. Anul trecut, acest segment a inregistrat o crestere de 43 la suta fata de 2011, cu un total de 34.000 de turisti care au ajuns la terminalul de pasageri din Portul Constanta, tendinta de crestere pastrandu-se si in 2013", a declarat presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.