Mai multe rauri din bazine hidrografice aflate in jumatatea de est a tarii se afla, in intervalul miercuri, ora 15.00 - joi, ora 18.00, sub cod galben de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea vizeaza raurile mici din bazinele superioare si mijlocii ale Argesului, Ialomitei (judetele Arges, Dambovita si Prahova), Buzaului (judetele Covasna si Buzau), Putnei, Rm. Sarat (judetele Vrancea si Buzau), cele din bazinul superior al Barladului si afluentii sai din judetele Iasi, Vaslui si Galati.

INHGA mai precizeaza ca se mentine codul galben instituit anterior pe raurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus (judetele Suceava, Neamt, Bacau si Harghita) si pe afluentii Oltului superior din judetele Harghita, Covasna si Brasov, scrie MEDIAFAX.

Meterologii au emis o informare potrivit careia in intervalul miercuri, ora 15.00 - joi, ora 23.00, in jumatatea de est a tarii, dar si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, vor fi ploi torentiale si, izolat, grindina, cantitatile de apa putand ajunge la 50 de litri pe metru patrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.