Judecatoria Sectorului 6 va da in 9 iulie decizia in dosarul incendiului de la maternitatea Giulesti din Capitala, care nu va fi insa definitiva, ea putand fi atacata la Tribunalul Bucuresti.

Judecatorul de caz a ramas in pronuntare in acest dosar, marti, si a aratat ca va lua o decizie intr-o zi destinata relatiilor cu publicul, respectiv marti sau joi.

Ulterior, magistratul a stabilit ca decizia sa fie data in 9 iulie. Judecarea dosarului a fost finalizata marti, cand procurorul a cerut pedepse mari cu executare pentru cei judecati, in vreme ce avocatii au cerut fie achitarea, fie condamnarea la pedepse mici cu suspendare.

Avocatul asistentei Florentina Cirstea a cerut achitarea clientei sale pe motiv ca intreaga vina o poarta seful Sectiei neonatologie a Spitalului "Panait Sarbu", medicul Adrian Ioan Toma. Acesta a aratat ca nu exista legatura de cauzalitate intre lipsa clientei sale din salonul de unde a izbucnit incendiul si producerea efectiva a acestuia, scrie MEDIAFAX.

Avocatul a explicat ca aceasta avea intre sarcina supravegherea pacientilor, nu paza salonului, si ca ceilalti factori sunt cei care trebuiau sa asigure suficienta de personal precum si integritatea retelei electrice sau de alta natura tehnica a respectivului salon. Astfel, avocatul a aratat ca, in opinia sa, Cirstea trebuie achitata sau daca este sa fie condamnata, sa primeasca o pedeapsa cu suspendare.

Acuzarea a aratat ca neglijenta celor judecati in acest caz, respectiv a asistentei, a directorului spitalului si a celorlati inculpati, a dus, printr-un concurs de evenimente nefericite, la curmarea mai multor vieti si la vatamarea grava a unor nou-nascuti.

Procurorul de sedinta a aratat ca, pentru neglijenta de care a dat dovada si pentru celelalte fapte de care este acuzata, asistenta Florentina Carstea trebuie sa fie condamnata la o pedeapsa cu inchisoare in regim de detentie, iar cuantumul anilor de inchisoare sa fie orientat spre maximum prevazut de lege.

In acelasi sens, procurorul a cerut pedepse orientate spre maximum pentru medicii Adrian Ioan Toma, seful Sectiei neonatologie, si Bogdan Marinescu, fostul manager al Spitalului "Panait Sarbu", dar si pentru ceilalti doi inculpati din dosar, respectiv seful serviciului tehnic Vasile Dima si electricianul Gigel Oprea.

Citeste si:
Biden speră că țara va putea reveni la o formă de viață normală...
Joe Biden speră că țara va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.