Romanii cumpara cate 200-300 de grame de mezeluri, in medie, de trei ori pe saptamana, iar consumul cel mai ridicat se inregistreaza toamna, potrivit reprezentantilor producatorului de profil Meda, detinut de Luchi Georgescu, proprietara Vincon Vrancea.

Piata de mezeluri este estimata la aproximativ 800 de milioane de euro, iar consumul scade in postul Craciunului, in luna ianuarie si in perioada Pastelui.

Reprezentantii companiei au afirmat miercuri, intr-o conferinta, ca in perioada de criza din ultimii ani este o performanta pentru un producator de mezeluri daca reuseste sa nu inregistreze pierderi, scrie MEDIAFAX.

"Materiile prime pentru mezeluri s-au scumpit la sfarsitul anului trecut cu 30-60%, in principal membranele. Am platit 500.000 de euro diferenta de pret doar pentru membrane si un milion de euro in plus pentru carnea de porc, care s-a scumpit la randul ei", a spus Luchi Georgescu.

Meda estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 28,5 milioane de euro, cu 5% mai mare comparativ cu anul 2012. Firma urmeaza sa investeasca in acest an 1,3 milioane de euro in echipamente de productie si modernizarea identitatii vizuale.

In cei 15 ani de la infiintare, Meda a investit peste 20 de milioane de euro in extinderea capacitatii de productie si achizitionarea de echipamente de procesare a carnii. Capacitatea de productie a fabricii Meda a ajuns astfel la 12.000 de tone pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.