Autoritatile din Muntenegru au incheiat procedura de identificare a persoanelor decedate in accident.

"Am fost informat ca acum s-a incheiat de catre autoritatile din Muntenegru identificarea persoanelor decedate, deci putem sa trecem la procedurile legale privind anuntarea familiilor. Pe masura ce Procuratura din Muntenegru va da avizul necesar, avem pregatit, la Podgorica, avionul pentru transportarea catre Bucuresti a trupurilor neinsufletite, dupa aceea trebuie indeplinite toate procedurile si, dupa Institutul de Medicina Legala, vom asigura transportul catre orasele sau comunele in care se aflau", a spus Ponta, in sedinta speciala de marti a Guvernului, citat de MEDIAFAX.

Soferul care conducea autocarul ce s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru a decedat, iar al doilea sofer este in stare grava la Terapie Intensiva, a anuntat, marti, adjunctul sefului Politiei din Muntenegru.

Adjunctul sefului Politiei din Muntenegru a mai precizat ca trei incercari de a scoate autocarul din prapastie au esuat. El a precizat ca soferul care se afla la volanul autocarului la momentul accidentului a decedat, iar al doilea sofer este in stare grava, fiind internat la Sectia de Terapie intensiva.

"Este accidentul cel mai tragic din istoria Muntenegrului", a mai spus acest

Marti dimineata echipa mixta trimisa de autoritatile romane la fata locului face demersurile necesare, in cooperare cu autoritatile locale, pentru desfasurarea, in etape, a operatiunii de repatriere.

"Echipa de la fata locului, coordonata de ministrul Titus Corlatean, din care face parte secretarul de stat Raed Arafat, aflata de ieri (luni - n.r.) in capitala Muntenegrului, coordoneaza si stabileste etapele de aducere acasa a cetatenilor romani", mai precizeaza reprezentantii MAE.

Conform sursei citate, victimele accidentului vor fi internate la spitalele de urgenta Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni si Universitar din Capitala, pregatite sa primeasca ranitii.

Oficialii MAE mai spun ca familiile celor implicati in accident vor fi informate cu privire la locul in care vor fi internati pacientii, precum si ora la care vor ateriza aeronavele militare.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Cele doua aeronave militare care urmeaza sa aduca ranitii romani in tara au plecat spre Muntenegru, marti dimineata, de la Baza 90 Otopeni. La bordul acestora se afla 11 medici si 11 asistenti SMURD si cinci angajati ai MApN. Acestia sunt coordonati de Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti si purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.