Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne au intervenit in perioada 14 -20 iunie pentru salvarea a 60 de persoane, misiunile fiind realizate in cadrul SMURD, se arata intr-un comunicat.

"Interventiile au vizat transportul medical de urgenta al celor aflati in dificultate si au presupus efectuarea, in intervalul 14 - 20 iunie, a peste 88 ore de zbor de catre pilotii Ministerului Afacerilor Interne. Misiunile au fost executate prin Punctele de Operare Aeromedicala SMURD Bucuresti (21 misiuni), Targu Mures (16 misiuni), Iasi (11 misiuni) si Arad (12 misiuni)", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Activitatea aeriana SMURD este destinata salvarii pacientilor aflati in stare critica, care necesita o interventie rapida si de inalta competenta.

SMURD foloseste pentru misiunile de salvare aeromedicala elicopterul usor multifunctional Eurocopter EC 135, aflat in dotarea Inspectoratului General de Aviatie al MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.