Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, o avertizare meteorologica fara cod pentru intreaga tara. Meteorologii ANM afirma ca vor fi averse si cu caracter torential si caderi de grindina.

Potrivit ANM, avertizarea este valabila in intervalul 23 iunie, ora 16:00 - 25 iunie, ora 23:00.

Din dupa-amiaza zilei de duminica 23 iunie, pana in seara zilei de marti 25 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in vestul, nordul, centrul tarii, la deal, la munte si local, in special dupa orele amiezii si la inceputul noptilor si in celelalte regiuni. Vor fi averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

In acelasi interval de timp in sudul si in sud-estul tarii disconfortul termic se va mentine ridicat, iar local indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80.

ANM a precizat, ca in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, actualul anunt va fi actualizat prin atentionari sau avertizari meteorologice ulterioare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.