Social 20 Iunie 2013 10:48
Peste 20 de sindicalisti din Federatia Mecanicilor de Locomotiva picheteaza, joi dimineata, Ministerul Transporturilor, protestand astfel fata de privatizarea CFR Marfa.

Sindicalistii afiseaza bannere si pancarte cu mesaje printre care "Opriti privatizarea CFR Marfa" si "Stopati distrugerea caii ferate, vrem subventii adevarate".

Premierul Victor Ponta si-a asumat public in Guvern, miercuri, responsabilitatea privatizarii CFR Marfa si i-a spus ministrului Transporturilor ca nu are de ce sa il critice, deoarece inclusiv transformarea datoriilor in actiuni era introdusa de la inceput in procedura, "altfel nu venea nimeni" la licitatie.

"Vreau sa spun public ca nu ma derobez de responsabilitate, am stiut tot timpul procedura, iar termenele foarte scurte - poate ca o companie americana e nemultumita, dar nu le-am stabilit chiar noi, asa, de capul nostru, acele termene, board-ul (FMI-n.r.) de pe 26 (iunie-n.r.) e pe 26, tot in America", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul i-a solicitat ministrului de resort ca, dupa evaluare, sa se asigure ca cel care a a vut oferta cea mai buna o va pune in practica ulterior si l-a atentionat ca, dincolo de garantiile financiare, exista si alte aspecte foarte importante, cum ar fi investitiile viitoare in companie si cate locuri de munca vor mai ramane.

Dupa declaratiile premierului, asocierea romano-austriaca Transferoviar Grup - Donau Finanz a anuntat ca a decis sa se retraga din procesul de privatizare a CFR Marfa si isi rezerva dreptul de a contesta procedura la institutiile abilitate.

Compania a precizat ca, avand in vedere complexitatea procesului si volumul semnificativ de informatii care trebuiau analizate pentru realizarea in mod corespunzator a propriei evaluari a CFR Marfa, a depus la Ministerul Transporturilor mai multe cereri de amanare.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Si OmniTRAX, iesita din cursa pentru CFR Marfa, a contestat procesul de privatizare si a cerut reluarea procedurii cu participarea companiei americane, precizand ca are nevoie de mai mult timp pentru a efectua un audit profesionist al transportatorului feroviar de marfa.

GFR este singurul investitor ramas in cursa pentru privatizarea CFR Marfa, retragerea asocierii Transferoviar Grup - Donau Finanz si companiei americane OmniTRAX.

Licitatia pentru vanzarea a 51% din actiunile companiei porneste de la 180 milioane de euro. Termenul pentru depunerea ofertelor de cumparare a expirat miercuri, la ora 12:00, castigatorul urmand sa fie desemnat joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.