Viteza trenurilor care circula in jumatatea de sud a tarii este limitata cu 20 - 40 de kilometri pe ora, miercuri, din cauza temperaturilor ridicate, aceasta masura de siguranta cauzand intarzieri de pana la 40 de minute.

Compania Nationala de Cai Ferate informeaza ca miercuri, din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in aer si implicit la nivelul solului, au fost introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor pe mai multe sectii de circulatie de pe raza a cinci regionale de cale ferata - Timisoara, Craiova, Bucuresti, Constanta si Galati - aflate in jumatatea de sud a tarii.

Astfel, de la ora 12.00, pe anumite sectii de cale ferata din vestul, sudul si sud-estul tarii, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa a fost redusa cu 20 - 40 km/h fata de viteza normala.

Prin aplicarea acestei masuri, se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 15 - 20 de minute/ tren, in functie de traseul trenului din graficul de circulatie. Intarzieri mai mari, de pana la 30 - 40 de minute/ tren, se vor inregistra la trenurile de lung parcurs care tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate, scrie MEDIAFAX.

Masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale, este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemenea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata, se mai spune in comunicatul CFR, mentionandu-se ca, in perioada de canicula, temperaturile inregistrate la nivelul sinei depasesc 50 de grade Celsius.

In perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.) iar, in timpul zilei, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20 - 40 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta, se mai arata in comunicat.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.