Edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut modificarea Legii Taximetriei: sa se faca o noua distribuire a licentelor, iar nedistribuirea la timp al autorizatilor de taxi sa nu mai fie sanctionata.

„In incercarea de a acoperi prin modificarea legii ilegalitatile comise in ultimii ani, dar si pentru a aduce din nou taximetristii cu jalba in proțap la usa Primariei, au fost introduse in proiectul de modificare o serie de amendamente ce vor arunca in aer piata de transport in regim taxi si inchiriere”, se precizeaza intr-un comunicat emis de Asociatia Profesionala a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere.

Modificari daunatoare pentru taximetristi:
- articolul 9 al proiectului are menirea sa elimine posibilitatea de a trage la raspundere legala persoanele vinovate pentru neeliberarea autorizatiilor taxi in termenul legal si pentru aplicarea abuziva a unor masuri in baza unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ce nu a fost votat si aprobat niciodata.
- la Articolul 11 al actualului proiect se precizeaza ca dupa ce o autorizatie taxi a fost eliberata pe 5 ani ea nu va putea fi prelungita decat pentru inca 5 ani.

„Tinand cont ca in tara, in urmatoarele luni expira prelungirea de 5 ani, rezulta ca se va recurge la o noua atribuire, fapt ce creeaza haos si nemultumire generala intre transportatori”, se mai precizeaza in comunicatul citat de evz.ro.

Proiectul de modificare a fost intors in iarna de la votul final pentru faptul ca nu a avut avizul noului Guvern insa forma actuala propusa nu are nimic in comun cu materialul pentru care Guvernul si-a dat avizul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.