Social 18 Iunie 2013 11:37
Un document postat pe reteaua Scribd prezinta toate modificarile aduse Constitutiei dupa 9 zile de dezbateri ale comisiei de revizuire conduse de Crin Antonescu.

Una dintre cele mai interesante lacune ale Constitutiei este lipsa oricarei referiri la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de parlamentari. Comisia parlamentara a refuzat sa introduca in noua Constitutiei rezultatele referendumului din 2009; prin urmare presedintele Traian Basescu a declansat procedurile pentru repetarea acelui referendum.

Liderii USL au decis amanarea calendarului convenit la inceputul anului pentru revizuirea Constitutiei. In locul unei sedinte speciale a Parlamentului in vara pentru votarea noii legi supreme, au decis amanarea votului pina in luna septembrie.

Precizam ca aceasta comisie de revizuire va mai avea cel putin o zi de dezbateri, asa incat forma finala va suferi modificari fata de versiunea prezenta a textului.

Amendamente Constitutie Varianta intermediara 17 iunie by Raluca Pantazi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.