Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a fost achitat definitiv, luni, de instanta suprema in dosarul in care a fost judecat pentru luare de mita si abuz in serviciu privind o tranzactie imobiliara facuta in anul 2005.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si au dispus achitarea primarului Gheorghe Falca pentru cele doua acuzatii.

Potrivit MEDIAFAX, in acelasi dosar, instanta i-a achitat si pe Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiasi firme, si Florica Mioara Popa, sef Serviciu administrare patrimoniu in cadrul Primariei Arad.

Decizia instantei supreme este definitiva.

Tribunalul Alba a dispus in 22 mai 2012 achitarea lui Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu, decizia fiind mentinuta in 28 ianuarie 2013 de magistratii Curtii de Apel Alba-Iulia, care au respins recursul procurorilor anticoruptie.

Decizia a fost contestata la instanta suprema de procurorii anticoruptie.

Gheorghe Falca, Francisc Demeter, Radu Gavril Vasil si Florica Mioara Popa au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in 2007, pentru fapte de coruptie privind o tranzactie imobiliara suspecta facuta in anul 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.