Vremea continua sa se incalzeasca la inceputul saptamanii, astfel incat vremea caniculara va inlocui instabilitatea atmosferica.

Luni, vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor, cu maxime termice cuprinse intre 28 de grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 34 de grade local in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Bucurestenii vor avea si ei parte de vreme calda, cu o maxima termica de 33...34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 18...20 de grade.

Marti, vremea va deveni deja caniculara in vestul, centrul si sudul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 35 de grade. Cerul va fi variabil si doar cu totul izolat, in partea a doua a zilei, in zona de munte vor fi ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 14 si 22 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.