Corespondenta electronica a romanilor poate fi monitorizata de catre Serviciul Roman de Informatii (SRI), a spus Traian Basescu.

Intrebat fiind daca nu l-ar deranja daca serviciile americane de informatii i-ar citi e-mail-ul, seful statului a spus ca in mediul electronic nu se mai discuta despre confidentialitate absoluta, scrie zf.ro.

"Tipam ca structurile de securitate ar avea acces la corespondenta dar nu ne deranjeaza furnizorul de servicii care oricand poate sa priveasca in corespondenta noastra. Aici suntem putin demagogi. Dar eu ma las pe mana lui Google, a functionarilor, a inginerilor de la Google, dar daca aflu cumva ca serviciile de securitate isi permit sa aiba acces la 10% adrese supravegheate, nu-mi convine", a spus seful statului.

Traian Basescu a spus ca il va intreba pe seful CIA, care vine marti la Bucuresti, daca americanii au monitorizat cetateni romani si a adaugat ca stie raspunsul deja.

"Nu am niciun dubiu ca statele trebuie sa isi asigure un nivel de capacitati de a supraveghea siguranta care sa fie in pas cu cetatenii care atenteaza la siguranta statelor democratice", a spus presedintele Romaniei.

Basescu a declarat ca SRI-ul are posibilitatea de a monitoriza corespondenta oricarui roman.

Daca are mandat, da, poate”, a spus Traian Basescu.

Citeste si TOP Big Brother: 10 state care solicita informatii despre utilizatorii de Internet pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.