Consilierii locali din Lugoj, judetul Timis, au votat in sedinta de ieri introducerea transportului public in comun gratuit in municipiu, incepand cu data de 1 iulie, aceasta decizie fiind o premiera nationala.

“De 23 de ani, nimeni nu a facut nimic pentru transportul in comun din Lugoj. Pana acum a fost 60 de bani o calatorie, dar aproape nimeni nu folosea transportul in comun, pentru ca nu existau orar sau statii, iar cei care foloseau, totusi, autobuzele de transport in comun, se intelegeau cu soferul si nu mai plateau bilet. Acum am cumparat si montat zece statii, vom mai cumpara inca cinci, am stabilit un orar, traseele, iar autobuzele sunt inscriptionate cu insemnele Primariei Lugoj”, a declarat primarul Francisc Boldea, citat de yousign.org.

Subventionarea totala a transportului din oras presupune un efort financiar de 45 000 de lei pe luna, bani care au fost deja prevazuti in buget.

“Este o premiera pentru Romania, ca o primarie sa ofere transport public gratuit”, a mai spus Boldea, vizibil incantat de adoptarea initiativei sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.