Remus Pricopie doreste introducerea din 2014 a simularii examenului de Bac pentru elevii de clasa a XI-a.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat joi seara ca doreste ca de la anul elevii de clasa a XI-a sa sustina cel mai probabil in luna mai simularea examenului de Bacalaureat pentru a se putea observa nivelul de pregatire al acestora.

"Din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a nimeni nu verifica sistemul din punct de vedere al rezultatelor (...) Vorbim de evaluare de sistem si de aceea dorim ca de la anul sa introducem simularea la Bacalaureat unitar pe tara in clasa a XII-a si o noutate pentru Romania - simulare pentru examenul de Bacalaureat cu un an inainte de examenul de Bacalaureat, in clasa a XI-a, in luna mai cred ca este potrivit sa facem aceasta simulare", a declarat, la TVR, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

El a precizat insa ca simularea Bacalaureatului pentru elevi cu un an inainte ca acestia sa sustina examenul propriu-zis nu va avea efect de examen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.