La Timisoara a fost editat un manual de educatie sexuala crestina.

La Timisoara a fost initiata campania "Cruciada Castitatii" de catre liderii Bisericii Greco-catolice Maria Regina Pacii din Timisoara.

Initiatorii campaniei au editat si un manual de educatie sexuala crestin – ”Aspira” . Prima editie a cartii are un tiraj de 500 de exemplare care se vand cu 15 lei bucata, fara factura.

Asociatia incearca sa acrediteze manualul la Ministerul Educatiei mizand pe ideea ca pastrarea castitatii premaritale este deja un trend in Occident.

”Am inceput demersurile pe langa Ministerul Educatiei pentu a fi introdus in scoli. Acest manual este unul din elementele campaniei prin care invitam tinerii sa isi pastreze castitatea sexuala pana in momentul casatoriei” – spune Gerda Chisarau, presedinta AsociaÈ›iei ”Darul Vietii” si sotia parohului bisericii mentionate.

Manualul de educaÈ›ie sexuala pune accent pe faptul ca daca nu fac sex tinerii nu vor contacta boli cu tarnsmitere sexuala si prezinta tot felul de statistici menite sa controleze cercul de prieteni im care se misca adolescentii: ”adolescentii care petrec 25 sau mai multe ore pe saptamama cu prietenul sau prietena sunt de 5 ori mai expusi sa bea si de 4,5 ori mai tentati sa incerce marijuana, in comparatie cu adolescentii care stau impreuna mai putn de 10 ore pe saptamana”.

Elevele invata sa faca sex numai dupa casatorie si primesc recomandarea ferma sa evite mass-media pentru ca le manipuleaza.

Pentru o viata sexuala reusita, crestinilor care fac abstinenta pana la casatorie li se recomanda ca dupa ce isi pun pirostriile sa isi regleze nasterile dupa metoda naturala a conceptiei.

"E demonstrat stiintific ca rata divorturilor e sub 5% in familiile care folosesc metodele naturale in timp ce aceeasi valoare se apropie de 50% in familiile care folosesc mijloace contraceptive moderne”, sustine Gerda Chisarau.

Citeste si:
Se modifică structura anului școlar 2024-2025
Se modifică structura anului...

Presedinta Asociatiei “Darul Vietii” mai spune ca succesul in casatorie, din punctul de vedere al celor care adopta promisiunea castitaÈ›ii pre-maritale, depinde in totalitate de abstinenta, relateaza pressalert.ro.

De obicei acele relatii sexuale care incep in tinerete nu se stabilizeaza si oamenii se obisnuiesc cu o lipsa de autocontrol. Ei vor trai dupa instinct, dupa dorinÈ›a momentului, iar asta le poate cauza o conduita care le va crea probleme in timpul casatoriei, cand risca sa fie manati spre adulter si nu vor putea pastra disciplina maritala”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.