Doua sute de caserole cu mici au fost retrase de catre Directia Sanitar Veterinare Prahova din depozitul unui supermarket din Ploiesti dupa ce s-a stabilit ca erau infectati cu salmonella.

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasa, in urma unui control facut saptamana trecuta la Ploiesti, in depozitul central al unui supermarket, a fost recoltata o proba dintr-o caserola de mici in greutate de un kilogram, care a fost analizata dn punct de vedere microbiologic, depistandu-se salmonella, scrie MEDIAFAX.

Conform sursei citate, 200 de caserole cu mici au fost retrase din depozitul respectiv, dupa ce s-a constatat ca micii erau infestati cu salmonella.

Directorul DSVSA Prahova a mai spus ca alte 640 de caserole cu mici, in greutate de cate un kilogram, fusesera distribuite din acel depozit in magazine din 24 de judete.

"Am demarat actiunea de retinere oficiala ( a caserolelor cu mici provenite din depozitul din Ploiesti -n.r.) prin directiile sanitar-veterinare din cele 24 de judete", a adaugat Tecoasa.

Intrebat daca stie cate dintre cele 640 de caserole cu mici au fost vandute, seful DSVSA Prahova a spus ca pana cand nu va fi centralizata o situatie in toate aceste judete nu se poate sti ce cantitate a ajuns la populatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.