Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a anuntat alocarea sumei de 1,4 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mitropolitana din Iasi, incepute in anul 1999, el inspectand, sambata dupa-amiaza, santierul de la lacasul de cult.

Daniel Barbu a precizat ca decizia de a suplimenta finantarea, de la 200.000 de lei la 1,4 milioane de lei, a luat-o inainte de a veni la Iasi, dar ca in cadrul vizitei pe santierul de la Catedrala Mitropolitana s-a convins ca "a fost cea mai inteleapta decizie".

Banii vor fi acordati prin intermediul Institutului National al Patrimoniului.

"Am marit in mod substantial finantarea pentru lucrarile de la Catedrala Mitropolitana din Iasi. M-am convins acum ca a fost cea mai inteleapta si oportuna alegere. E un santier impresionant, care va pune in valoare monumentul, nu numai din punct de vedere al interesului istoric, dar si ca loc de pelerinaj si de spiritualitate", a spus ministrul Culturii, Daniel Barbu.

El a precizat ca suma alocata nu este suficienta pentru finalizarea lucrarilor, promitand, totodata, ca vor fi prevazute fonduri si in urmatorii ani pentru acest obiectiv, scrie MEDIAFAX.

"Banii nu sunt suficienti pentru a duce lucrarile la bun sfarsit. Si in anii urmatori vom aloca bani. Nu e singura sursa, vor mai fi si altele. Speram sa putem incheia lucrarile in urmatorii doi-trei ani', a afirmat ministrul Culturii.

El a inspectat santierul si a coborat inclusiv in subsolul Catedralei Mitropolitane iesene, unde va fi amenajat un muzeu, fiind insotit de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, directorul Institutului National al Patrimoniului Alex Muraru, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, si viceprimarul municipiului Marius Danga.

Seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, a afirmat, la randul sau, ca in acest an institutia pe care o conduce a contribuit cu suma de 1,5 milioane de lei pentru lucrarile acestui obiectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.