Marsul pentru Normalitate a avut anul acesta "o tenta impotriva clasei politice", dupa cum au spus organizatorii si a inclus atacuri la adresa unor politicieni si mesajul "Romania nu-i Sodoma".

Marsul pentru Normalitate, organizat de Noua Dreapta in replica la Marsul Diversitatii pentru drepturile minoritatilor sexuale, ce va avea loc tot sambata, s-a desfasurat intre orele 11.00 si 14.30, pe Calea Victoriei si Splaiul Independentei, de la Piata Victoriei, la Dealul Mitropoliei.

La manifestare au participat peste 100 de persoane, majoritatea tineri, barbati, unii in tricouri negre cu imaginea liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu, altii in costume nationale. Ei au purtat steaguri ale organizatiei Noua Dreapta, steaguri nationale, chiar si steaguri ale Italiei, icoane, precum si pancarte cu mesaje ca "Romania are nevoie de copii, nu de homosexuali", "Impotriva homosexualitatii", "Pentru normalitate", "Nu casatoriilor si adoptiilor homosexuale".

Pe mai multe pancarte, in interiorul unei inimi roz desenate, erau alaturate fotografiile deputatului Remus Cernea, senatorului Tudor Chiuariu, membru in Comisia pentru revizuirea Constitutiei si coordonatorului Forumului constitutional Cristian Parvulescu si erau scrise versuri din "Scrisoarea III" de Mihai Eminescu: "Prea v-ati aratat arama sfasiind aceasta tara/ Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara/ Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei/ Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti - niste misei!".

Manifestantii au cantat cantece religioase si au scandat "Romania nu-i Sodoma", printre mesaje impotriva homosexualilor presarate cu vulgaritati.

La inceputul marsului, intr-o declaratie de presa, liderul organizatiei Noua Dreapta Tudor Ionescu a explicat ca protestul are si un caracter politic, in contextul in care organizatia considera ca homosexualii beneficiaza in Romania de sprijin politic. El a dat ca exemplu situatia din Franta, unde au iesit in strada oameni dupa intrarea in legalitatea a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, si a spus ca ii indeamna pe romani sa iasa in strada pana nu este "prea tarziu", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...

"Manifestam impotriva intregii mafii homosexuale din Parlamentul Romaniei", a spus Tudor Ionescu, enumerandu-i printre cei care, in opinia sa, sustin cauza homosexualilor, pe Remus Cernea, Cristian Parvulescu si Tudor Chiuariu, da rsi pe premierul Victor Ponta. "Marsul pentru normalitate din acest an are, iata, si o tenta impotriva clasei politice", a mai spus Tudor Ionescu.

La Dealul Mitropoliei, au tinut discursuri mai multi participanti la mars despre "pericolul" legalizarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

De asemenea, manifestantii au impartit pliante impotriva introducerii actelor de identitate cu CIP, pe care le considera ca fiind un "mjloc de ingradire a vietii personale si libertatilor religioase".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.