Peste 70 de case si 528 anexe gospodaresti au fost afectate partial de inundatiile din jurmatatea de est a tarii, fara a exista pagube importante, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

In perioada de incidenta a codului galben, peste 250 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, cu aproape 100 de mijloace tehnice, in localitatile unde au fost inregistrate precipitatii abundente si fenomene asociate acestora - inundatii, descarcari electrice, intensificari ale vantului etc.

Potrivit situatiei centralizate la nivelul Centrului Operational al MAI, sambata la ora 11.00, erau inregistrate doua localitati in care era intrerupta alimentarea cu energie electrica. De asemenea, circulatia pe doua drumuri nationale si patru drumuri judetene a fost ingreunata din cauza materialului lemnos, pietrelor si aluviunilor transportate de apele revarsate. In aceste cazuri s-a intervenit cu forte si mijloace tehnice, situatia fiind monitorizata in continuare.

Ca urmare a inundatiilor a fost distrusa o singura locuinta (construita din chirpici), in judetul Maramures, de unde pompierii au reusit salvarea a doua persoane, care in momentul de fata sunt in afara oricarui pericol.

De asemenea, 73 de case si 528 de anexe gospodaresti au fost afectate partial, fara a fi insa produse pagube importante, la aceasta ora apele fiind in curs de retragere, scrie MEDIAFAX.

In judetele Vrancea, Botosani si Suceava, din cauza apelor revarsate, au fost avariate 39 de poduri si podete.

In acest moment nu sunt inregistrate persoane izolate sau aflate in situatii deosebite ca urmare a fenomenelor meteo din ultimele 24 de ore, informeaza MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.