Ministrul delegat pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini, sustine taierea ajutorului de somaj pentru persoanele care refuza trei oferte de locuri de munca in judetul in care traiesc, aratand ca statul nu trebuie sa plateasca nemunca.

"Aceasta propunere vine din toate zonele economice. De ce Romania nu ia o masura acum daca tot avem informatiile in piata? Sa vedem care este cererea de angajare de forta de munca pe meserii si care este lista de someri si daca in judet - ca nu putem la nivel de tara, pentru ca mobilitatea la noi este dificila din cauza lipsei locurilor de cazare - daca la nivel de judet o sa constatam ca avem cereri pentru diverse meserii: strungar - 1.000 (cereri, n.r.), tamplar - 500 (cereri, n.r.) si gasesc ca in acelasi timp, in acelasi judet platesc 500 de tamplari in somaj, 200 de electricieni in somaj si exista cerere pentru aceste meserii, dupa oferta, ca in tarile civilizate, a trei locuri de munca, iti tai somajul", a spus vineri Grapini, potrivit MEDIAFAX.

Ea a precizat ca statul nu poate sa continue sa plateasca nemunca, ci sa incurajeze munca.

Rata somajului a scazut la 5,29% in aprilie, cu 0,29 puncte procentuale sub nivelul inregistrat in martie, la nivel national fiind 467.089 de persoane fara un loc de munca, potrivit datelor Agentiei nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Judetul Vaslui are printre cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului (10,03%), urmat de Teleorman (9,75%), Mehedinti (9,54%), Dolj (9,48%), Galati (8,82%), Alba (8,46%) si Buzau (8,12%).

Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 162.211 au fost indemnizati, iar 304.878 neindemnizati. Numarul celor indemnizati a scazut cu 20.837 fata de martie, iar cel al somerilor neindemnizati cu 4.501.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.