Social9 Iunie 201311:35

Lectura de un minut

Inscrierea persoanelor fizice si juridice in Programul "Rabla" 2013 se va face de luni, tichetele fiind distribuite colectorilor de vineri, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Aproape 290 de colectori (REMAT-uri) si peste 100 de dealeri auto s-au inscris anul acesta in Programul "Rabla", listele cu cei validati urmand sa fie publicate pe site-ul AFM.

Persoanele fizice se vor putea inscrie, de luni, la colectorii validati, in timp ce cele juridice se inscriu la AFM pentru a beneficia de voucher-ul de 6.500 de lei pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 10 ani.

Administratia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice, scrie MEDIAFAX.

In acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de pana la trei tichete cate puteau fi utilizate in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

Citeste si:
Un roman se declara vinovat de uciderea cu bestialitate a unei...
Un roman se declara vinovat...

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adauga cate un eco-bonus in valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de doua eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din urmatoarele caracteristici ale autovehicului nou achizitionat: se incadreaza in norma de poluare Euro 6, genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.

Pentru achizitionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet si, in functie de caracteristicile masnii, se poate beneficia de o reducere suplimentara de cel mult 1.000 de lei, rezultata din cumulul a doua eco-bonusuri.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.