Social 9 Iunie 2013 10:28
Soferii de la Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov protesteaza vineri dimineata, refuzand sa mearga pe traseu, nemultumiti ca salariile nu le-au mai fost marite de cativa ani, iar la ora transmiterii acestei stiri niciun mijloc de transport in comun nu circula in oras.

Potrivit purtatorului de cuvant al RAT Brasov, Silviu Stefan, protestul spontan a fost declansat de soferii de autobuze, care ar fi trebuit sa intre in cursa la ora 05.30, iar acestora li s-au alaturat, de la ora 07.00 si soferii de troleibuze.

"La aceasta ora ar fi trebuit sa fie pe traseu 140 de soferi de autobuze si troleibuze. In total avem circa 360 de soferi, dar acestia sunt solidari cu colegii lor. La aceasta ora nu circula niciun autobuz Singura revendicare a angajatilor este cea legata de salarii", potrivit MEDIAFAX.

Salariul mediu de incadrare al unui sofer de la RAT Brasov este de 1.150 de lei, potrivit sursei citate. Conducerea RAT Brasov discuta cu sindicatul angajatilor de cateva luni pe tema salariilor, negocieri care nu au ajuns la niciun rezultat.

La ora transmiterii acestei stiri, prefectul Mihai Mohaci se afla la sediul RAT Brasov, pentru a discuta cu membrii de sindicat si conducerea institutiei pentru a gasi solutii.

"La aceasta ora conducerea Regiei se afla la negocieri cu reprezentantii angajatilor pentru detensionarea situatiei. Problema este ca legislatia in vigoare nu permite majorarea cheltuielilor salariale. Ne cerem scuze calatorilor pentru disconfortul creat", a declarat purtatorul de cuvant al RAT Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.