Raurile mici din noua judete din estul tarii se afla sub cod galben de inundatii, de joi de la ora 20.00 pana sambata la ora 10.00, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea de cod galben se instituie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus (judetele Suceava, Neamt, Harghita si Bacau), Susita, Putna, Ramnicu Sarat (judetul Vrancea), Barlad (judetele Vaslui si Galati), Jijia (judetele Botosani si Iasi) si pe afluentii Prutului inferior din judetele Vaslui si Galati, scrie MEDIAFAX.

Din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitatii sub forma de aversa si caracter torential, fenomenele se pot produce izolat si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte din nord-vestul, sudul si centrul tarii, se mai arata in atentionarea INHGA.

Tot joi, meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuna pentru 15 judete din jumatatea de est a tarii, unde incepand de joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 22.00, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vant puternic si caderi de grindina. Aceasta avertizare a fost emisa pentru judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila, Buzau, Prahova, Brasov, Covasna si Harghita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.