Expunerea la soare trebuie facuta numai dupa protejarea pielii cu o crema speciala si doar pana la ora 9.00, spune dr. Alin Nicolescu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit medicilor, pielea trebuie protejata indiferent daca are sau nu alunite.

"Cel mai mare risc de aparitie a unor leziuni precanceroase sau chiar a maladiei oncologice este la mare, dar protectia pielii nu trebuie ignorata nici in oras, cand ne plimbam prin soare in miezul zilei, la munte, in masina, unde soarele arde puternic prin fereastra inchisa, sau chiar in zilele cu nor.

Riscul aparitiei melanomului este la fel de mare si pentru cei fara alunite. Totusi, la cel mai mare risc sunt expusi amatorii de nudism. Zonele neexpuse constant la soare sunt foarte sensibile, de aceea este recomandata utilizarea continuu a cremelor de protectie, si nu doar o data pe zi", a mai spus medicul.

Potrivit lui Nicolescu, in primele trei zile de plaja este recomandata o crema de protectie 50 plus, iar apoi, pentru o bronzare rapida, este suficienta o crema cu factor de protectie 25.

Sfaturile dermatologului

1. Opteaza pentru lotiunea care ofera protectie contra razelor ultraviolete A si B. De asemenea, cauta lotiunile care contin oxid de zinc si dioxid de titanium, ingrediente care blocheaza toate felurile de ultraviolete.
2. Lotiunea ar trebui sa aiba un factor de protectie de 30, insa nu te gandi ca protectia creste proportional cu factorul de protectie. De exemplu, o lotiune cu SPF 30 absoarbe 97% din radiatiile solare in vreme ce o lotiune cu SPF 50 absoarbe 98% din radiatii, deci putin mai mult. Dar foarte putin. Orice lotiune cu un factor mai mare de protectie de 30 trebuie aplicata la fel de mult.
3. Pielea are nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a absorbi lotiunea, deci foloseste-o cu jumatate de ora inainte de a iesi afara si ar trebui sa fie reaplicata dupa doua ore. O ora daca este vorba despre un spray.
4. Nu te baza doar pe lotiunea de soare. Foloseste un strugurel de buze cu SPF 30 si palarie.

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.