Social3 Iunie 2013

Lectura de un minut

 Bucurestenii nu vor fi sanctionati daca hranesc cainii fara stapan, insa risca 3.000 de lei amenda daca nu declara patrupedele de acasa in varsta de peste patru luni, au decis, in sedinta de vineri, consilierii generali ai Capitalei, scrie MEDIAFAX.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) s-au aflat patru proiecte de hotarare ce au avut in vedere atat cainii vagabonzi de pe raza Capitalei, cat si pe cei care au stapani.
Toate cele patru proiecte au fost aprobate de consilierii generali, insa nu fara a fi propuse si supuse la vot diferite amendamente.

Astfel, la proiectul prin care se dorea amendarea cu pana la 5.000 de lei a persoanelor care hranesc cainii pe domeniul public, acestei propuneri i-a lipsit un vot pentru a fi aprobata ( 22 de voturi "pentru" si 22 de abtineri din cei 44 de consilieri prezenti in sala). In aceste conditii, bucurestenii care hranesc cainii vagabonzi nu vor fi amendati.

La proiectul de hotarare privind controlul reproductiei cainilor in Capitala, au fost votate mai multe amendamente ce stabilesc ca persoanele fizice care detin caini sunt obligate sa-i declare si sa-i sterilizeze. Astfel, in cazul in care, in sase luni de la data intrarii in vigoare a hotararii CGMB, un animal mai mare de patru luni nu este declarat, proprietarul acestuia va fi amendat cu 3.000 de lei.

Consilierii generali au mai aprobat ca fiecare cetatean poate sa plateasca o taxa de 150 de lei pe an daca vrea ca animalul pe care il detine sa nu fie sterilizat. Adoptiile cainilor au fost reglementate, astfel ca, anual, o persoana fizica poate adopta fara taxa un singur animal, iar ONG-urile pot adopta, fara taxa, 100 de patrupede.

Citeste si:
Orban confirmă: Nicușor Dan rămâne candidatul PNL și USR-PLUS...
Orban confirmă: Nicușor Dan...

In cazul persoanelor fizice, cei care vor dori sa adopte mai mult de un animal pe an vor plati o taxa de 150 de lei pentru fiecare exemplar in plus. Aceeasi suma va fi platita de ONG-uri la fiecare adoptare dupa depasirea celor 100 de exemplare fara taxa.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.