Social 31 Mai 2013 00:37
 Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, profesorul Horia Toma, un numar de 104 dintre cei 209 candidati care au sustinut bacalaureatul in sesiunea speciala organizata anul acesta la Ploiesti au reusit sa promoveze acest examen, scrie MEDIAFAX.

Un numar de 209 elevi din toata tara care in perioada cand se va organiza bacalaureatul vor participa la olimpiade sau concursuri sportive internationale si nu vor fi in tara au sustinut, la Ploiesti, sesiunea speciala de bacalaureat, printre candidati numarandu-se un etnic german si patru maghiari.

Horia Toma a mai spus ca trei dintre candidati au fost eliminati pentru tentativa de frauda, examenul desfasurandu-se in sali dotate cu camere de supraveghere. Patru dintre candidati au obtinut note de 10 la examenul de matematica-informatica, in timp la aceeasi proba alti candidati au primit note precum 1,20 sau 1,45.

Potrivit Ministerului Educatiei, procentul de promovabilitate la sesiunea speciala a bacalaureatului 2013, pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite care se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale, este de 49,76 la suta. La sesiunea similara din 2012, doar 34,21% dintre participanti au reusit sa treaca examenul de bacalaureat.

Cele mai multe medii obtinute, respectiv 35, au fost intre 6 si 6.99, iar alte 28 de medii au fost intre 7 si 7.99. Medii intre 9 si 9.99 au luat 24 de candidati, iar intre 8 si 8.99, 17 dintre absolventii de liceu prezenti. La aceasta sesiune, niciun candidat nu a promovat cu media 10.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.