Fosta disidenta Doina Cornea, care joi a implinit 84 de ani, a primit titlul de cetatean de onoare al judetului Cluj, din partea presedintelui Consiliului Judetean, Horea Uioreanu.

Doina Cornea a primit, joi, cand a implinit 84 de ani, titlul de "Clujean de onoare" si un buchet de trandafiri, potrivit MEDIAFAX.

Acestea i-au fost oferite de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la locuinta foste disidente.

"Daca ar fi sa aleg o epoca in care vreau sa traiesc ar fi tot asta, pentru ca a fost foarte interesanta si foarte frumoasa. Am putut face ceva si am facut ceva, nu neg acest lucru. Nu as alege nici alta tara in care sa traiesc, nici Grecia, nici Germania", a spus Doina Cornea. Potrivit acesteia, "tara merge spre bine, insa pe termen lung ea se prabuseste daca nu isi schimba atitudinea".

"Vedeti ce se intampla in Occident si acum se vor face presiuni, legate de casatoriile intre homosexuali. Nu se poate legifera asa ceva, pentru ca e periculos sa fie pervertiti tinerii", a sustinut Doina Cornea.

Horea Uioreanu a declarat, la randul sau, ca distinctia acordata este simbolica, pentru o luptatoare impotriva regimului comunist si pentru curajul pe care l-a avut Doina Cornea in perioada dictaturii.

"Doina Cornea este un simbol pentru ceea ce a insemnat lupta anticomunista in Romania, un exemplu de urmat pentru toti cei care respecta si isi doresc democratie si libertate. Acordarea acestui titlu este si o reparatie fata de Doina Cornea, pentru ca nimeni, pana acum, de la municipiu sau de la judet, nu s-a gandit sa ii acorde o astfel de distinctie unui simbol al luptei anticomuniste", a spus Uioreanu.

Titlul de "Clujean de onoare" i-a fost acordat Doinei Cornea pentru "contributia la eliberarea Romaniei de sub pecetea dureroasa a comunismului, pentru opozitia cu ecou international fata de regimul totalitar, precum si pentru bogata activitate publicistica prin care a militat pentru libertatea personala si a inspirat tinerii sa ia atitudine in fata represiunii si a cenzurii".

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.