Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe raurile din judetele Suceava, Neamt, Iasi, Vaslui, Botosani, Maramures, Hunedoara, Bihor, Arad si Alba.

Avertizarea este valabila de joi dupa-amiaza pana vineri seara.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), de joi, ora 15.00 si pana vineri, la ora 22.00, pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Crisul Negru, Crisul Alb, Mures, Siret si Prut exista risc de producere a unor scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul galben intra in vigoare joi, la ora 15.00, pe raurile mici din bazinele hidrografice Viseu, Iza (judetul Maramures), Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Hunedoara, Bihor si Arad) si Aries (judetul Alba).

Incepand de vineri, ora 03.00, se pot produce inundatii pe unele rauri mici din bazinul superior si mijlociu al Siretului (judetele Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui), precum si din bazinul superior al Jijiei (judetele Botosani si Iasi).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.