Un spital din Brasov a fost nominalizat pentru premiul "cel mai curat spital din Europa", de catre reprezentantii Oranizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

O unitate sanitara privata din Romania se lupta pentru acest titlu cu alte trei din Germania, Luxemburg si Irlanda. Reprezentantii OMS au mers la Brasov si au spus ca unitatea de la noi din tara are cele mai mari sanse sa castige, scrie realitatea.net.

In spitalul brasovean nominalizat la titlul de "Cel mai curat spital din Europa" regulile de igiena sunt foarte stricte.

"Folosim dezinfectanti de inalta clasa, de nivel inalt, pe care-i rotim conform reglementarilor in vigoare, curatenia in saloane se face dupa grafice bine puse la punct. Facem probe de autocontrol lunar pentru a vedea starea de curatenie microscopica a spitalului", a spus Andreea Moldovan, specialist boli infectioase.

"Aici sau faci sau nu faci, nu exista sa faci ceva pe jumatate, totul pleaca de la infrastructura", a spus Bogdan Anghelace, managerul spitalului. Unitatea sanitara are 200 de angajati, un bloc operator format din trei saloane ultra moderne si 100 de paturi.

Rezultatul competitiei intre spitale va fi dat in cateva saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.