Cu doua saptamani inainte de inceperea bacalaureatului, Ministerul Educatiei anunta schimbari la examene, iar vizata este chiar prima proba scrisa.

Cei care au facut cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examenul de Bacalaureat 2013 subiecte mai dificile decat cei care au facut un profil real sau filiera tehnologica sau vocationala, alta decat pedagogica.

Decizia modificarii subiectelor pentru Bacalaureat 2013 a venit ca urmare a faptului ca numarul de ore la limba si literatura romana este diferit in functie de profil, fiind mai mare la cei de la uman si pedagogic, scrie realitatea.net.

O alta modificare adusa examenului de Bacalureat 2013 se refera la faptul ca din subiectul al doilea a fost scos textul aforistic/critic, care presupunea demonstrarea competentelor de argumentare, in scris, a unor opinii in diverse situatii de comunicare.

Examenul de Bacalaureat 2013 incepe pe 10 iunie cu proba orala la limba si literatura romana.

"Subiectele la bacalaureat trebuie sa fie adaptate tipului de educatie pe care a parcurs-o fiecare elev si eu cred ca in viitor vom merge cu aceasta apropiere de subiectele de le examenele nationale, nu doar la bacalaureat de ceea ce se intampla in clasa'', a explicat Remus Pricopie, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.