Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, sa nu se lase influentata de campanii impotriva intereselor tarii de a explora noi surse de energie, relateaza MEDIAFAX.

"Doamna ministru Plumb, cu respectarea tuturor normelor de mediu, insa trebuie sa mergem mai departe pe drumul corect pe care au mers Statele Unite ale Americii si merg tarile europene, acela de a explora noi surse de energie, repet, cu respectarea tuturor normelor de mediu, cu informarea corecta a populatiei, dar fara a ne lasa totusi influentati indiferent de ce fel de campanii si indiferent de unde sunt aceste campanii purtate.

E vorba de securitatea energetica a Romaniei, de interesul nostru pe termen mediu si lung si e vorba daca vrem in continuare sa fim dependenti de importul de gaze din Rusia, de unde vin ele, sau daca vrem sa fim noi producatori de energie si sa exportam", a spus Ponta ministrului.

El a aratat ca Romania trebuie sa fie o tara care isi intelege interesele strategice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.