Directorii companiei Nuclearelctrica ar putea castiga pana la 210.000 euro pe an, in timp ce membrii Consiliului de Administratie ar putea incasa 84.000 euro pe an, daca AGA, controlata de stat, aproba propunerea ca directorii executivi sa primeasca indemnizatii lunare de pana la 76.800 lei.

Comitetul de nominalizare si remunerare al companiei a propus ca directorii executivi din Nucleareletrica, inclusiv directorul general, sa primeasca indemnizatii lunare cuprinse intre 62.400 lei (14.200 euro) si 76.800 lei (17.500 euro), au declarat agentiei MEDIAFAX surse apropiate companiei.

In prezent, directorii executivi castiga lunar 9.228 lei (2.100 euro), iar directorul general incaseaza 14.851 lei (3.400 euro).

In acelasi timp, membrii Consiliului de Administratie ar urma sa incaseze o indemnizatie lunara reprezentand 20% din salariul directorului general (intre 2.840 euro si 3.500 euro), la care se adauga un bonus de performanta propus la 12 indemnizatii lunare. Astfel, castigul anual pentru pozitia de membru al Consilul de Administratie al Nuclearelectrica ar putea ajunge la 84.000 de euro.

Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, a afirmat marti ca incaseaza lunar un salariu de 6.000 de euro, nivel justificat in conditiile in care functia este foarte stresanta si generatoare de presiune din cauza licitatiilor la care societatea intra in concurenta cu operatorii privati.

"Pentru a elimina speculatiile, confirm ca primesc lunar, net, suma de 5.000 de euro pentru functia de director general, la care se adauga indemnizatia de 1.000 de euro, tot net, pentru calitatea de membru in Consiliul de Administratie. Deci, pe total, primesc 6.000 de euro. Aceasta suma ar putea fi suplimentata daca indicatorii de performanta stabiliti in contractul de mandat sunt depasiti, fiecare, cu cel putin 10%", a spus Smeeianu intr-o conferinta.

El adaugat ca indicatorii de performanta se refera la veniturile totale, profit si EBITDA, dar a evitat sa precizeze si nivelul pe care trebuie sa il atinga fiecare indicator, afirmand ca sunt confidentiali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.