Edilul general al Capitalei a declarat marti ca in concordonanta cu Conceptul Strategic Bucuresti 2035 se are in vedere infiintarea in scurt timp a Zonei Metropolitane, scrie MEDIAFAX.

Sorin Oprescu a subliniat faptul ca prezentul si viitorul unui oras de talia Bucurestiului depind de doua elemente esentiale, respectiv adaptarea si modificarea cadrului legislativ si modalitatea in care pot fi finantate proiectele urbane, criticand viziunea potrivit careia "nu orasele sunt motoarele, ci comunele sunt viitorul".

Primarul Capitalei a mai aratat ca cele mai importante trei proiecte la care municipalitatea lucreaza anul acesta sunt podul de la Mihai Bravu, lucrarile care vor incepe la Pasajul Piata Sudului si cele la pasajul de la Casa Presei Libere.

In ceea ce priveste orasul viitorului, Oprescu s-a referit la impartirea tuturor problemelor Capitalei in 20 de programe si subprograme.

"Nu putem gandi la prezentul orasului decat daca luam in considerare viitorul sau dezvoltarea solida si durabila in toti parametrii. Avand in vedere complexitatea problemelor Capitalei si necesitatea de a gasi solutii clare (...) in contextul unei viziuni si planificari strategice am structurat activitatea in 20 de programe si subprograme, cu domenii concrete de aplicabilitate", a mai spus Sorin Oprescu, dand ca exemplu programele de mediu, de invatamant, de sanatate, de patrimoniu, de servicii de utilitate publica, de cultura, de protectie si siguranta cetateanului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.